KONYA / MERAM - Türk Anneler Derneği Anaokulu

CRAZY BEES ETWİNNİNG PROJESİ

Proje hakkında

Dünyamızda yaşayan irili ufaklı sayısız yaratık var. Bu canlılardan en önemlisi ekolojik dengeyi canlı tutan arılardır. Çoğu insanın korktuğu ve zarar verdiği bu hayvanın tek görevi bal yapmak değildir. Her gün binlerce çiçek üzerinde dolaşarak etrafa polen yayar. Sadece çevremizdeki bitki örtüsünün büyümesine yardımcı olmakla kalmaz, neredeyse her gün tükettiğimiz gıdaların varlığına da katkıda bulunurlar. Arılar olmasaydı, dünyada kuraklık ve kıtlık olurdu. Ne yazık ki bu muhteşem canlılar son yıllarda yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. İnsanların neden olduğu olumsuzluklar, çevre kirliliği ve iklim değişiklikleri birçok canlı gibi arı neslini de tehdit etmiştir. Projemiz ile, arıların ekosistemdeki önemi ve yaşamın sürdürülebilirliğine katkıları konusunda farkındalık yaratmaya çalışacağız. Öğrencilerimizi, ailelerini ve toplumu daha çevre dostu olmaya teşvik etmek istiyoruz.

HEDEFLER

- Öğrencileri, ailelerini ve öğretmenlerini çevre dostu davranış ve bilinçlendirmeye teşvik edebilmek.
- Arıların ekosistemdeki önemini kavrayabilme.
- Orman yangınlarının canlılar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekebilmek.
- İklim değişikliğinin canlılar üzerindeki etkilerini fark edebilme.
- Gelecek için düşünme ve hareket etme yeteneği.
- Farklı kültürlerden insanlarla iletişim kurabilme.
- Kendini ifade edebilme.
- 21. yüzyıl becerilerini geliştirmek için teknoloji kullanımının desteklenmesi.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz Kasım 2021'de başlayıp Ocak 2021'de sona erecektir. Proje ekibi oluşturulduktan sonra bir webinar düzenlenecek ve katılımcıların görüşleri alınarak ortak çalışma planı hazırlanacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

- Arıların yaşamın devamı için önemini kavrar ve ekosistemi koruma görevlerini bilir.
- İklim değişikliğinin canlılar üzerindeki olumsuz etkilerini anlar ve gerekli önlemleri alır.
- Çevre sağlığını korumak için bireysel ve toplum olarak almamız gereken önlemleri bilir.
- Orman yangınlarının arılar ve diğer endemik türler üzerindeki olumsuz etkilerini tanır ve halkın bilinçlendirilmesine katkıda bulunur.
- Dili bir iletişim aracı olarak kullanır, düşüncelerini ifade eder.
- Farklı kültürlerden insanlarla iletişim kurar.
- Teknolojik araçları kullanır ve internetin güvenli kullanımı hakkında bilgi sahibidir.

03-11-2021

Yayın: 03.11.2021 - Güncelleme: 03.11.2021 15:39 - Görüntülenme: 7193