KONYA / MERAM - Türk Anneler Derneği Anaokulu

LITTLE STEM SCHOOL Etwinning Projemiz

Proje hakkında

Bu proje, okul öncesi öğrencilerinin STEM yaklaşımıyla gerçek dünya sorunlarına yaratıcı çözümler üretmelerini amaçlamaktadır. Böylece çocuklarımızın; bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarında yeteneklerini keşfetmeleri sağlanacaktır. Ayrıca 3-6 yaş dönemi çocuklarının merak duygularını artırmak ve yaratıcılıklarını geliştirmek, araştıran- sorgulayan bireyler ortaya çıkarmak, teknolojik araç-gereçleri doğru kullanmalarını sağlamak, 21. yy becerilerini kazandırmak hedeflenmektedir.

1.Günlük yaşam becerilerini somut etkinliklerle kazandırmak
2. Doğa, çevre ve iklim sorunlarına ilgi göstermelerini sağlamak
3.Kişilerarası iletişim becerilerini geliştirmek
4.Değişime ve yeniliğe karşı merak duygusunu uyandırmak
5.STEM, bireyleri başarılı olma ve bu değişen dünyaya uyum sağlama becerileriyle güçlendirmeye çalışmak
6. Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek
7. Eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek
8. 21. yy becerilerine ilişkin farkındalık oluşturmak
9. Fen ve matematik becerileri ile matematik ve fen okuryazarlığını sağlamak
10.Problem çözme ve proje tabanlı öğrenme teknikleri geliştirmek

ÇALIŞMA SÜRECI

Proje Kasım ayında başlayıp Nisanayında sona erecektir. Çalışmalar modüller üzerinden oluşturulacak ve her modülde müfredatla uyumlu konular seçilerek, farklı sorunlar üzerinde durulacaktır. Her ay bir stem planıweb2 araçları ile desteklenerek yapılacak ve çalışma takvimi oluşturulacaktır. Ortak okullar arasında işbirliği içerisinde etkinlikler yapılacaktır. Her okul etkinlikleri kendi öğrencileriyle uygulayacak ve Twinspace sayfasına yükleyecektir. Yapılan çalışmalar fotoğraf, video ile kayıt altına alınacak ve Web 2.0 araçları kullanılarak çeşitlendirilecektir. Demokratik ve işbirliği içerisinde proje yürütülecek ve tamamlanacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

1.Stem ile teknolojiyi doğru kullanarak teknolojik ürünleri tasarlama becerileri geliştirilecek ve ortakların fikirleri ile nihai ürün oluşturulacaktır.
2.Öğrencilerin farklı Web 2.0 araçlarını kullanma becerileri geliştirilecektir.
3.Günlük yaşam sorunlarına araştırma yapmayı ve çözüm üretmeyi öğreneceklerdir.
4.Öğrenciler karma gruplar halinde çalışmayı öğreneceklerdir.
5.Öğrencilerin özgüvenleri, üretken ve yaratıcı olmaları, eleştirel düşünme becerileri geliştirilecektir.
6.Öğrencilerin matematik ve fen okuryazarlığı geliştirilecektir.
7.Öğrencilerin mühendislik tasarım becerileri geliştirilecektir.

TANITIM VİDEOMUZ

Yayın: 03.01.2022 - Güncelleme: 03.01.2022 09:48 - Görüntülenme: 241