T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / MERAM - Türk Anneler Derneği Anaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN KURULUŞU AMACI VE ÖZELLİKLERİ

 

MERAM TÜRK ANNELER DERNEĞİ ANAOKULU TARİHÇESİ

 

 

 

Türk Anneler Derneği Anaokulu Türk Anneler Derneği tarafından yaptırılmış olup, 23/07/1992 tarihinde il özel idare müdürlüğüne "Türk Anneler Derneği Anaokulu" açılması şartı ile bağışlanmıştır. Bu nedenle adı "TÜRK ANNELER DERNEĞİ ANAOKULU" olmuştur.

 

 

 

Okulun açılışı 28/01/1994 tarih ve 3372 sayılı İl Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi 27/01/1994 tarihinde Konya Valiliğinin onayı ile 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılı ikinci kanaat döneminden itibaren Meram Türk Anneler Derneği Anaokulu adıyla okul öncesi eğitimi hizmetlerine açılması uygun görülmüştür.

 

 

 

Okul Müdür Vekilliğine Huriye KONUKSEVEN atanmıştır. Yaz döneminde Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğünden gelen ödenek ile sınıflar, oyun odaları, uyku odaları ve mutfak için gerekli olan malzemeler temin edilerek 1994-1995  eğitim-öğretim yılında mahallede çağ nüfusu taraması yapılarak mahalle muhtarının da yardımı ile ve Meram bölgesindeki okullarda duyurularak öğrenci kayıtları yapılmış olup okulumuz eğitim-öğretim yılına 1 Müdür Vekili, 2 öğretmen, 1 memur, 1 hizmetli ve 30öğrenci ile eğitim-öğretime açılmıştır.

 

1995-2000 Yılları arasında 3 etkinlik odası, 3 uyku odası,1 anaokulu grubu ,2 anasınıfı grubu ile eğitim öğretime devam edilmiştir.

 

1999-2000 Eğitim-Öğretim yılında tam gün eğitime geçilmesi ve talebin artması sebebiyle uyku odası olarak kullanılan mekânlar iptal edilip etkinlik odasına dönüştürülmüştür. Böylece kapasite artırılmış olup daha fazla öğrencinin kabul edilebilmesi sağlanmıştır.

 

2015 yılında okulumuza okul müdürü olarak Ayşe Nur PİRİ atanmıştır. Göreve geldikten kısa bir süre sonra yapılan çalışmalar ile okula kayıt olan öğrenci sayısı hızla artmıştır. Bununla birlikte yapılan çocuk kulübü faaliyetleri ile okulumuz, çalışan ebeveynlerin de ihtiyaçlarına cevap verecek hale getirilmiştir. Kaynakların verimli kullanımı ile okulumuzun hem iç bölümüne hem de arka bahçe bölümüne oyun ve aktivite alanları yaptırılmıştır. 2019 yılında okulun bütün lavabo ve wc'leri yenilenmiş, su tasarrufu ve hijyen açısından muslukların sensörlü hale dönüşümü sağlanmıştır. Okul içindeki şubelerin birçoğu okul öncesi eğitim için gerekli fiziksel duruma getirilmiş, diğer sınıflardaki etkinlik alanı yapım çalışmaları kademeli şekilde yaptırılmaya devam etmektedir.

 

Eğitime gönül veren bireyler olarak "Göz boyayan değil, kalitesiyle göz kamaştıran" eğitim anlayışı ile ulusal ve uluslararası yapılan projeler yapma ve devam eden projelere ortak olma amacıyla çalışmalarımız devam etmektedir. E-twinning ulusal kalite etiketi ile bu amacını taçlandıran okulumuz iş sağlığı ve güvenliği alanındaki hassasiyeti sebebiyle ISO 45001 standartları için başvuru yapmış, okulumuzda yapılan denetim çalışmaları neticesinde belge kazanmaya hak kazanmıştır.

 

Okulumuz 26 yıldır Okul Öncesi Eğitim çağındaki çocuklara eğitim vermeye devam etmektedir.

 

 

 

   Okulumuz bünyesinde 6 derslik, 8 şube, 1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcısı Odası, 1 Rehberlik Hizmetleri Odası, 1 Memur Odası, 1 yemekhane, 1 mutfak, depo ve lavabolar bulunmaktadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.10.2020 - Güncelleme: 08.10.2020 10:55 - Görüntülenme: 660
  Beğen | 2  kişi beğendi